24 november 2014

FOTO: ODD RÅBERG
Kungskvarnen i Borgvik har fått nya ägare.

Kvarnens nya ägare vill ha fart och fläkt

Borgvik
Kungskvarnen i Borgvik har fått nya ägare. Efter att anläggningen sattes i konkurs i februari står det nu klart att Vanessa Petré och hennes sambo köper Kungskvarnen och öppnar upp verksamheten lagom till julbordspremiären.
– Vi kommer erbjuda god mat och bra service kryddat med bra artister, säger Vanessa Petré.

Sedan i februari i år har konferensanläggningen Kungskvarnen i Borgvik varit ute till försäljning efter att verksamheten försattes i konkurs. Nu står det klart att de nya ägarna blir Vanessa Petré och hennes sambo som genom ett nystartat bolag köpt anläggningen.
Även hennes bror Johan Petré som driver ett stort eventbolag i Stockholm kommer att ha en betydande roll i verksamheten.
– Johan kommer att vara frontfigur och delaktig i verksamheten och sköta all PR med sitt bolag. Vi båda har erfarenheter från upplevelseindustrin och vi tycker att det ska bli kul att förvalta våra kunskaper i Kungskvarnen, säger Vanessa Petré.
Syskonen bor båda i Stockholm men har en stark relation till Värmland där de som barn växte upp.
– Mitt hjärta bultar för Värmland och jag tror att vi har mycket att ge till Borgvik, säger Johan Petré.
I slutet av november premiäröppnar man verksamheten och kommer då att servera julbord.
– Vad vi förstått har ett riktigt julbord varit efterlängtat. Det blir ett traditionellt svenskt julbord komponerat av nobelkocken Johnny Johansson, säger Vanessa Petré.
Under våren kommer man att hålla stängt för att sedan öppna igen till sommaren. Då drar man igång med värdshus, hotell och konferenser – precis som tidigare ägare haft.
– Skillnaden blir att vi kommer ha mer inslag av evenemang, jobba mer med artister och hitta på mer saker i vår restaurang och värdshus. Mer fart och fläkt! säger Vanessa Petré.
De nya ägarna kommer även att ha ett nära samarbete med Oscar Magnusson och Sliperiet.
– Vi ska samarbeta för att främja Borgviks kulturliv och bolla våra idéer med varandra, säger Vanessa Petré.

Stå upp för dig själv och dina behov. Då märker du samtidigt att du möts av respekt och dina krav synliggörs, först då känner du dig stark i...