24 maj 2015

SIGGE STARK En presentation av författaren Signe Björnberg...WWW.SIGGESTARK.COM


Välkommen till hemsidan om Sigge Stark

Entusiasterna
Här kommer vi under hösten och fortlöpande att fortlöpande lägga in text och bilder från vårt omfattande material som vi under ett flertal år samlat om Signe.
Vi har under arbetets gång fått åtskiliga bekräftelsere på vilken underbar, snäll och barnkär människa hon var.Vi har hennes röst på en cd skiva som ni så småningom kommer att få smakprov på. Det är Jan Gabrielsson som intervjuar Signe i en programserie som gick på 50-talet i radion som hette " Som ni behagar." Hon blev ju mycket bespottad för sina romaner och noveller, men hon skrev för "vanligt folk som hon själv har utryckt sig. Hon fick ett flertal bevis på att folk som hade svårt att läsa började att läsa hennes böcker och sedan fått upp ögonen för böcker och fortsatt med annan litteratur.
Vi som jobbar med hemsida är Bodil Nilsson, Doris Sjöberg, Marianne Nordlin och Beth Haglund.

Okända bilder!

Här bredvid har vi ett antal okända bilder som vi undrar om det är någon som känner igen personerna, lokalen och vilken tillställning det är?

Är det någon som vet något omm dessa bilder hör av er till oss. På mobil 0702929655 Beth Haglund

Två av korten har vi lagt ut på facebooksidan om Torsby så vi hoppas att gåtan snart har sin lösning.

Vi har nu fått lösning på frågan vilken lokal detta är och det var Gösta Berlings Värdshus i Sunne. Vi fick reda på detta genom Marja i Myrom, hon såg korten och berättade att det var hennes framlidna man Thore Andersson som målat miljöerna i Gösta Berlings Värdshus

Stå upp för dig själv och dina behov. Då märker du samtidigt att du möts av respekt och dina krav synliggörs, först då känner du dig stark i...