27 januari 2014

En stor arvikakeramiker har lämnat oss

Igår fick jag höra att en älskad Arvikakeramiker ramlat ihop och fallit död ner,när han tillsammans med en godvän var ute på en promenad. 

Han har skapat underbara små skulpturer som man kan se i många privata hem. Ett fint glasskåp i Arvika bibliotek med hans underbart kärleksfulla skulpturer kan ni se om ni har möjlighet.   
Jag glömmer aldrig när Björn Lindberg,Thore Andersson,Morgan Klarström o jag hade en underbar utställning i Vingåkers Kommunhus i slutet av 1990-talet.Vi var inbjudna av Vingåkers konstförening. Det blev försäljning och publikrekord. Oj, va vi hade ROLIGT. Björn med sin underfundiga humor. Stockholmaren som flyttade till Högvalta.Han älskade värmland och sin keramikverkstad. Jag kommer ihåg en gång när vi var på 70-års kalas hos Erik Goland i Perserud. Han hade alltid beundrat Erik,berättade han. Han var med och hjälpte till att bygga ateljé i Myrom tillsammans med Morgan Klarström som var hans bäste vän.

Det känns konstigt när dom dör som man aldrig tror skall dö.Men hans figurer lever vidare. Dom är så FINA. Leve konsten..i evighet,ammen.
----------------------------------
www.björnlindberg.se
bjornlindberg
Björn Lindberg foto:Ronald Robertson
Björn Lindberg (född 1941) är keramiker och arbetar framförallt i stengods.Björn är utbildad keramiker påCapellagården (1978-81). Han har sedan 1982 varit verksam i sin verkstad i Högvalta utanför Arvika där han jobbar mest med friskulptur och bruksföremål när andan faller på.  Hans keramik säljs främst på Arvika Konsthantverk och på utställningar. Björns keramiska alster finns representerade bland annat på Huddinge kommun, Länsstyrelsen i Värmland, Arvika stadsbibliotek, Värmlandsmuséet i Karlstad, Arvika kommun... Björns signatur var under 1980-talet BL (hopskrivet) och under 1990-talet BL, B.T.L.

Stå upp för dig själv och dina behov. Då märker du samtidigt att du möts av respekt och dina krav synliggörs, först då känner du dig stark i...