27 september 2014

26 september 2014

Torgny Karnstedt

Siv Holma har lagt till 2 nya foton.
ina Wirsen, Dilsa Demorbag-Sten, Torgny Karnstedt och Colette van Luik fortsatte därefter att samtala om läsfrämjande insatser från förskola och genom hela skolan

Gör som Marja i Myrom, en Tarte Tatin. Den godaste äppelkakan

Tarte Tatin - fransk äppelkaka

Tarte Tatin - fransk äppelkaka
Serveras bäst varm men inte alltför het, så att smakerna verkligen får chansen att utveckla sig. Använd en riktigt god äppelsort som Cox Orange
 ca  45min

   port.

Ingredienser

degen
2,5 dl  
100 gram  
2 msk  
2 st  
Fyllning
1,25 dl  
40 gram  
5 st  

Tillagning

Till degen smular du med fingertopparna ihop mjöl och smör tills de liknar brödsmulor. Blanda i sockret. Tillsätt äggulor och hacka med en trubbig kniv tills det bildas en degboll. Stjälp upp degbollen på en mjölad arbetsyta, strö lite mjöl på händerna och knåda degen mjuk. Slå in degen i plastfolie och låt den vila i kylen i 30 minuter.

Ställ en ugnstålig stekpanna med 20-25 cm i diameter på medelvärme och smält smör och socker tills det liknar sirap. Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg äppelklyftorna i pannan och stek dem i 15 minuter: det ger äpplena en gyllene färg och sockret karamelliseras.

Kavla ut degen på en lätt mjölad yta så att den blir lite större än stekpannan. Lyft pannan från värmen och lägg snabbt degen över äpplena och stoppa in degen runt kanterna. Ställ pannan i ugnen och grädda den i 20 minuter, sänk sedan värmen till 150 grader och grädda ytterligare 20 minuter.

Tag ut kakan ur ugnen och lossa med en kniv runt kanten på tarten. Lägg ett stort ugnsfast uppläggningsfat upp och ner ovanpå stekpannan och vänd snabbt pannan och fatet så att tarten hamnar på fatet. Lyft bort stekpannan så att de guldbruna äpplena och den sirapsaktiga såsen blir synliga.

23 september 2014


Gamla Kraftstationen i Deje



Jul i Fjöle

Marja i Myrom

Lions Julkort i Sunne växer fram

Jul i Sagolika Sunne
 Du ä infernaliskt genialiskt...å så ser dä så lätt ut!Detta gött fölk i Värmland och hele Sveriges långa land ä rekti könst dä för mäg iallefullefall. Ja jag helt änkelt älskar denna fantastiska multikönstnär och alla borde niga och buga litegrann för de ä en Selma och en Fröding en Carl Larsson och Karin Larsson ...en värmlands skröna som nån borde kröna i en och samma lilla vackra kröpp som varje da tar sig ett döpp. .En stor konstnär som lever mitt i blann öss. Tänk på d ni och njut dä gör iallefullefall jäg 


Kvarteret Elgen i Arvika

År 2010 målade jag en väggmålning i en klubblokal i Kvarteret Elgen i Arvika.

Nu fick jag en förfrågan om att fixa till skavankerna i sex trapphus.

Kvarteret ELGEN MED E blev en saga.

En cykel stog utanför dörren..jag målade den i trapphuset.
En underbar trädgård...jag målade olika träd och blommor o frukter.
Elgen med E..dyker upp lite här och där.
Någon har skilt sig o kommer med barn o katter o hundar.
Postiljonen kommer med brev..'
Kaffekokaren o tårtor o bullar...jag blev bjuden på kaffe i varje ingång.
Några hamnade på väggen..andra lånade ut stegen.
Kul var det..berättelsen växte fram..mellan kaffe o prating.









22 september 2014


MINNESKONSERT BJÖRN J:SON LINDHMINNESKONSERT BJÖRN J:SON LINDH 
Söndag 28 September 2014 18:00 
Minneskonsert till en svensk musiklegend!
Medverkande:Janne Schaffer, Staffan Scheja, Edda Magnason, Nina Ramsby, Tomas Andersson Wij, Hörselmat, Dan Laurin, Jan Åström, Bengan Jansson, Michael Nyqvist
Konsertlängd: ca 2 tim 45 min inkl. paus (OBS ny tid)
Extern arrangör: Silas Bäckström prod AB

Marja i Myrom


21 september 2014

En besökare i  Gamla Kraftstationen i går, sa att Gamla Kraftstationen i Deje kändes som Biennalen i Venedig.

Hon hade varit där.

Så nu finns det Biennalen i Deje i Värmland.
Åk dit!

Gamla Kraftstation

Wow vilken afton! Så fantastisk och så mycket folk! Tack Pilgrim & Cave Musica för en oförglömlig afton! Tack publiken för att ni mötte upp! Och tack alla medarbetare för ett bra jobb! Nu stundar endast tre dagar av säsongen. Söndag 21/9 och nästa helg 27-28/9. Varmt välkommen till Gamla Kraftstationen!
Nu j-lar har ni missat nåt gott folk! Satan vilket ös å överfullt hus är det på kvällens arrangemang FOLKMUSIK I FORSEN!
Helt magiskt!
Linn Sönstebö-Mossbergs 

11 september 2014

Vildkvinnan

Marja i Myrom

Min nya älsklingsring.

Vargen, skapad av Bengt Forslund i Arvika

Två konstnärer

Gamla Kraftstationen i Deje

  • Måndag, 17 mars 2014

Gamla Kraftstationen i Deje, Värmland – en ny kulturell satellit
Gamla Kraftstationen med ny energi är en unik kulturell satellit belägen invid Dejeforsen i Värmland. Den historiska interiören inspirerar och samspelar på flera spännande plan med de konstnärliga uttrycken. I den spektakulära industribyggnaden från tidigt 1900-tal finns Galleriet där många olika konsttekniker kan upplevas. Vi har vårt ekologiska Café Kulturella med hembakat och närproducerat, Lilla Boden med unika värmländska produkter från matproducenter och hantverkare. Hos oss finns också Barnens Kraftverkstad där kreativiteten flödar hos både stora och små. Ibland erbjuder vi konstnärer en plats i Öppna Ateljén och självklart serveras också musik, teater och annan scenkonst. Gamla Kraftstationen är den kulturella mötesplatsen där du möts av en annorlunda atmosfär och där personalen möter dig med ett varmt leende. Det är ingen konst att komma hit!
Drivkraften bakom Gamla Kraftstationen
Ulleruds Teateraktörer är den ideella förening som driver den kulturella verksamheten i Gamla Kraftstationen som är en av Värmlands sju industriminnen (den enda kraftstationen). Föreningen bildades 1991 som teaterförening, men jobbar sedan ett par år tillbaka hårt med att skapa ökade möjligheter för att exponera och bjuda fler konstarter en plats. Hos Ulleruds Teateraktörer har det alltid funnits en plats för alla och det är vi stolta över eftersom det skapar goda förutsättningar för mångfald.
På lördag är det ny vernissage! Vår kreativa

 höstsalong öppnar kl. 11.00 den 13.9.


Utställande konstnärer:


Marja i Myrom, måleri, broderi


Marja livemålar från 12.00 lör och sön
.


Staffan Jofjell, foto - ”Förr var det en järnväg”

en utställning med foto från NKlJ-banan.
Dessutom:
Elin Hasselheim, läder, blandteknik
Dan Klarström & Mikael Bernholm, foto
Karl-Emil Andersson, glaskonst
Niklas Pix Bodin & Annica Rööhs, måleri

Stå upp för dig själv och dina behov. Då märker du samtidigt att du möts av respekt och dina krav synliggörs, först då känner du dig stark i...