11 september 2014

Gamla Kraftstationen i Deje

  • Måndag, 17 mars 2014

Gamla Kraftstationen i Deje, Värmland – en ny kulturell satellit
Gamla Kraftstationen med ny energi är en unik kulturell satellit belägen invid Dejeforsen i Värmland. Den historiska interiören inspirerar och samspelar på flera spännande plan med de konstnärliga uttrycken. I den spektakulära industribyggnaden från tidigt 1900-tal finns Galleriet där många olika konsttekniker kan upplevas. Vi har vårt ekologiska Café Kulturella med hembakat och närproducerat, Lilla Boden med unika värmländska produkter från matproducenter och hantverkare. Hos oss finns också Barnens Kraftverkstad där kreativiteten flödar hos både stora och små. Ibland erbjuder vi konstnärer en plats i Öppna Ateljén och självklart serveras också musik, teater och annan scenkonst. Gamla Kraftstationen är den kulturella mötesplatsen där du möts av en annorlunda atmosfär och där personalen möter dig med ett varmt leende. Det är ingen konst att komma hit!
Drivkraften bakom Gamla Kraftstationen
Ulleruds Teateraktörer är den ideella förening som driver den kulturella verksamheten i Gamla Kraftstationen som är en av Värmlands sju industriminnen (den enda kraftstationen). Föreningen bildades 1991 som teaterförening, men jobbar sedan ett par år tillbaka hårt med att skapa ökade möjligheter för att exponera och bjuda fler konstarter en plats. Hos Ulleruds Teateraktörer har det alltid funnits en plats för alla och det är vi stolta över eftersom det skapar goda förutsättningar för mångfald.
På lördag är det ny vernissage! Vår kreativa

 höstsalong öppnar kl. 11.00 den 13.9.


Utställande konstnärer:


Marja i Myrom, måleri, broderi


Marja livemålar från 12.00 lör och sön
.


Staffan Jofjell, foto - ”Förr var det en järnväg”

en utställning med foto från NKlJ-banan.
Dessutom:
Elin Hasselheim, läder, blandteknik
Dan Klarström & Mikael Bernholm, foto
Karl-Emil Andersson, glaskonst
Niklas Pix Bodin & Annica Rööhs, måleri

Stå upp för dig själv och dina behov. Då märker du samtidigt att du möts av respekt och dina krav synliggörs, först då känner du dig stark i...