27 januari 2014

Brev från Arvika Kommun o Region Värmland





Den här inbjudan riktar sig till dig som är egen företagare eller ideellt arbetande inom Arvikas kulturliv.             
-Hur vill du som kulturaktör och kulturskapare utveckla dina idéer?

Välkommen till workshop
-         Hur kan vi tillsammans utveckla Arvikas kulturliv? Dina idéer är viktiga!

Tisdag 11 februari kl 16.30–20.00
Ingesunds Folkhögskola, i aulan.


Vill du som kulturaktör och kulturskapare utveckla dina idéer? Kanske är det just dina idéer som kan leda till nya kreativa verksamheter i Arvika?

Bakgrund
För Arvikas fortsatta utveckling behöver vi ta tillvara alla kunskaper och erfarenheter. Kulturtraditionen är stark i Arvika. Områdena konst, konsthantverk och musik har haft och har än idag en extra framträdande roll i Arvika. Hur ser då framtiden ut för Arvikas kulturella och kreativa utveckling? Många unga människor drömmer om en framtid inom den kreativa sektorn. Återväxten inom den kreativa och kulturella sektorn är mycket viktig för Arvika. Du som kreativ kulturarbetare är förebild för unga i Arvika, dina kunskaper och idéer är viktiga.
Arvika Kommun, Ingesunds Folkhögskola och Region Värmland vill stötta de processer som kan leda fram till att fler idéer blir verkliga, att nya verksamheter skapas och att Arvika fortsatt kan vara en intressant plats där kultur och kreativitet är den viktig del av våra liv.

Vi träffades på kulturfrukosten den 10 december 2013 med inspirerande föreläsning av Sara Vogel-Rödin, verksamhetsledare Not Quite, Fengersfors. Där berättade vi om planen med fortsatt workshop för er som vill utveckla era idéer. Hoppas att ni har funderat vidare sedan dess och är intresserade av att delta i workshopen 11 februari.

Open space
Formen för den här kvällen liknar kanske inte den traditionella workshopen. Vi kommer att använda oss av Open Space-metoden. Det är en mötesform som innebär att alla deltagare ges möjlighet att bidra med egna idéer och frågeställningar. Alla kommer till tals på lika villkor. Utgångspunkterna är helhetssyn, delaktighet och dialog. Till vår hjälp har vi Urban Norlander från Kulturcentrum, Region Värmland.

Hur går det till?
Det är deltagarna dvs. alla vi som är med, som bestämmer vilka frågor vi vill diskutera. Idéerna kan gälla såväl egna projekts- affärs- eller samverkansidéer som dina idéer om nya kulturverksamheter i Arvika. Det är bra om du har funderat på detta i förväg. Inga förslag eller idéer är för små eller för stora.
Vad händer sen?
Målet med den här kvällen är att vi identifierar viktiga utvecklingsområden.
  • Vilka områden är mest aktuella att börja arbeta med?
  • Har du verksamhetsidéer och behöver hitta samverkanspartners för att utveckla projektet – vill fler vara med och samverka?
  • Kanske uppstår önskemål om fortsatt process?

Vi dokumenterar arbetet under kvällen.
Arvika Kommun, Region Värmland och Ingesunds Folkhögskola vill fortsatt stödja processen för att Arvikas kreativa och kulturella verksamheter skall fortsätta att utvecklas. Om intresse finns för fortsatt arbete efter workshopen erbjuder vi stöd i de olika processerna som initierats under workshopen med olika aktiviteter under våren.

Ni som deltog i kulturfrukosten 10 december får den här inbjudan. Har du kontakter med andra personer i Arvika som inte var med på kulturfrukosten som du tycker borde delta i workshopen, bjud in dem! (de behöver också anmäla sig )


Anmälan senast fredag 7 februari!
Anmäl dig till Kundtjänst på telefon: 816 90 eller e-post:



Välkommen!




Jenny Fändriks                   Pär Blomquist                                           Kajsa Lundin &
Kulturutvecklare                 Rektor                                                      Urban Norlander
Arvika Kommun                 Ingesunds Folkhögskola                          Region Värmland


                                            

Stå upp för dig själv och dina behov. Då märker du samtidigt att du möts av respekt och dina krav synliggörs, först då känner du dig stark i...